Pengar, snabbt och enkelt?

Behöver du snabba pengar? Det kan du lätt fixa med hjälp av ett snabblån eller ett smslån. Nu menar jag inte att du inte bara har pengar till den senaste smartphonen eller något som du bara vill ha men inte egentligen behöver. Nu menas alltså om du en månad finner att du har lite ont om pengar till t.ex. hyra eller mat, sådana saker som är nödvändiga för att överleva. Kanske har du haft lite extra räkningar eller det har hänt något så du bara inte har de ekonomiska medel du brukar ha. Då kanske ett snabblån är vad du behöver, om du inte kan få tag på pengar på något annat sätt. Ett snabblån innebär att du genom ett par klick på datorn kan ansöka om ett lån på mellan 500 kr och 10 000 kr. Glöm bara inte bort att du måste betala tillbaka pengarna efter en viss tid.

Konsert i Malmö

Äntligen!!
Bring Me The Horizon kommer till Sverige igen.
Ganska långt kvar visserligen, i början av december men skönt att ha biljetter klart.
Jag tog på mig ansvaret att köpa biljetter till hela kompisgänget på fyllan.
Såg att de kommit ut nu och hade rätt dåligt med pengar så fick låna 2000 kr till konsertbiljetten här!

Ska försöka samla in pengarna från mina polare så snabbt som möjligt så att jag kan betala tillbaka direkt.
Känns lite osäkert med smslån men har hört att det inte är så farligt längre.
Har en månad på mig så det känns lugnt!

För er som inte vet så är Bring Me the Horizon ett så kallat scream-band.
De growlar mycket.
Det passar inte alla men vi har lyssnat på dem länge.
Har sett de på en festival tidigare och det var riktigt bra stämning live!
Deras senaste album är inte jättebra så hoppas de spelar mycket gamla låtar också. 😀

Låna trots betalningsanmärkning

Blev riktigt sugen på att fixa ett riktigt bra grafikkort då det jag har just nu är min dators största svaga länk. Hade tänkt maxa ordentligt så att jag kan köra några av de nya spelen som kommit ut på max grafik. Stötte dock på ett litet problem när jag tittade till mitt konto, det fattades ungefär en tusenlapp för att jag skulle kunna få igenom köpet och kunna köpa grafikkortet till helgen så att jag kan gibba men polarna. Det stora problemet är att jag har en liten betalningsanmärkning som jag fick utav ett rent misstag vilket gör att vissa tjänster nekar lån direkt. Lyckligtvis finns det alternativ, ett exempel är https://expressfinans.se/smslan-med-betalningsanmarkning/ där man kan söka och få godkänt till ett lån trots att man har en betalningsanmärkning. Tur att man kan ta ett lån utan att helt blint bli nekad på grund av att ha blandat ihop räkningarna!

Min åsikt om smslån

I tid och otid så är där en del debatt om smslån.

SVT skrev t.ex. nyligen i sin artikel ”Sms-lån fortsätter att skuldsätta unga” om hur sms-lån är en bidragande bakomliggande orsak till varför unga hamnar hos Kronofogden.

Sms-lån

Enligt statistik från Kronofogden så utgör gruppen unga vuxna, åldern 18 – 25 år, 22% av de 24 000 ärenden som kom in till Kronofogden år 2013.

Det är en ökning från procentsatsen 17% föregående år.

Givetvis har alla rätt att tycka sitt om smslån.

I grund och botten tycker jag inte att dessa lån är fel. Det är upp till var och en att bestämma om de behöver ett lån eller ej.

I slutändan så är det ändån rationella vuxna människor som tar dessa lån. De vet avgifterna, räntorna och kostnaderna.

Att de måste betala tillbaka sitt lån lär heller inte komma som någon överraskning.

Som det är i dagsläget så är pengar något man ofta kan låna snabbt via olika sajter på internet.

Det kanske är för enkelt, när man väl tänker efter.

Dock tycker jag inte att möjligheten skall försvinna helt eller att större ingrepp skall göras, t.ex. i form av restriktioner som t.ex. har skett i Finland.

Det som behövs är isåfall istället kunskap hos låntagare om privatekonomi. De måste lära sig om sin privatekonomi och hur de bör hantera denna för att undvika att ta lån.

Posted in Smslån

Tags:

Permalink